BetalingsmåderSalgs- og leveringsbetingelserKontaktUdskriv/flag_en.png
Tempo 100 mærker
Salg af Tempo 100 mærker
Rosendahls - lager og logistik
Læs mere om lager og logistik
Søværnet under den kolde krig - Politik, strategi og taktik
Søværnet under den kolde krig - Politik, strategi og taktik
Søværnet under den kolde krig - Politik, strategi og taktik
Snorres Forlag, December 2015
Peter Bogason
Varenr. 978-87-995113-4-1
348 sider
Pris DKK150,00
Læg i kurv

Udkommer 1. marts 2016

Hvordan foregik Søværnets genoprustning fra 1945 til afslutningen af den kolde krig i 1989? Hvad var behovene for Danmarks forsvar ifølge NATO, og ville de danske politikere betale regningen? Hvor skulle minefelterne placeres? Hvor og hvornår skulle torpedobådene sættes ind? Hvorfor fik vi ikke flere fregatter? Hvad var ubådenes roller? Hvad var operation HURRICANE? Det er en kompliceret historie: om den teknologiske udvikling fra radar til elektronisk krigsførelse, om politisk uvilje til at følge de militære ønsker, om samarbejdet med Vesttyskland, og om hvordan Søværnet måtte tilpasse sig og få det bedst mulige ud af knappe ressourcer.


Bogen gennemgår udviklingen i Søværnets strategi og taktik i 7 kapitler. Hvert kapitel dækker en historisk periode og analyserer først – på baggrund af udviklingen i NATOs strategi - forhandlingerne mellem forsvarets topledelse og politikerne om forsvarets sammensætning. Dernæst analyseres systematisk udviklingen i teknologi (specielt mht. kampinformation), minevåbnet, planlægningen af større enheder, motortorpedobåde og ubåde, retableringen af kystbefæstningen og udviklingen i infrastrukturen på land. Trusselsbilledet fra øst afdækkes, og Søværnets taktiske planer gennemgås.


Bogen refererer rapporterne fra en række øvelser og de lærdomme, Søværnet fik af dem. Et antal af Warszawapagtens planer for angreb på Danmark og de danske forestillinger (i øvelsesplaner) om angrebene gennemgås, de var meget lig hinanden, men blev jo heldigvis aldrig virkelighed. Beretningen er krydret med ”gode historier”, både fra Søværnet og fra den østtyske marine.


Bogen er rigt illustreret med fotos og kort.

Bøger af forfatter med samme navn:
2003 - Forvaltning og stat
Ingen bestillinger
Dankort Diners Club Kort MasterCard Visa Forbrugsforeningen PAYPAL
Betalingsmåder
EAN, Kreditkort, faktura/giro
Lovmateriale
¤ Schultz Lovbiblioteker
Toldblanketter
¤ Toldblanketter
rosendahlsboghandel.dkVandtårnsvej 83A2860 SøborgDanmarkTlf. +45 43 22 73 00boghandel@rosendahls.dk